12 december 2015
Australië
a
A
8 & 9 december: Cape Tribulation
Vandaag checkte we uit van onze comfortabele private room en begon de vakantie in de Dorms. Maar eerst gingen we mee met een toer die ons bij ons hostel bracht op het eiland bij Cape Tribulation in het Ferntree rain forest.
Eerst hadden we een korte stop in Port Douglas terwijl de mensen met een deluxe pack naar de wild lief habitat gingen. Mooi strand en hebben even inkopen gedaan, verder was daar niet veel te doen rond dat tijdstip.
Daarna reden we door naar Mossmann gorge. Een rivier met grote rotsen midden het regenwoud. Was een leuke wandeling.
Vervolgens werden we met de Ferry overgebracht naar het eiland. Dat eiland is listen op het world heritage list. Veel bedreigde diersoorten en planten zijn daar aanwezig.
We kwamen aan rond 11:30u, maar de kamers waren pas klaar rond 14:00u. Dus we zijn gaan wandelen voor ongeveer 3 uur. En prachtig stukje natuur met vele dierengeluiden. Even gekeken bij een swimming hole, maar badkleding zat nog in de backpack. Vervolgens naar wat walking tracks gelopen, waarvan er 1 natuurlijk under construction was. Dat is niet de eerste keer deze vakantie en hopen dat het niet een trend gaat worden. Wel een mooi stukje gelopen welke nog wel open was. Wederom een prachtig stuk regenwoud.
Daarna via de mangrove bomen naar het strand gelopen, via verschillend waarschuwingsborden met betrekking tot krokodillen en kwallen.
Cape tribulation zelf is een uitstekend stuk land met een lookout point, waar we ook nog even zijn gaan kijken. Daarna over het strand terug gelopen. Op het strand kwamen we nog een breed stuk zee tegen welke het mangrovebos in stroomde. Dat was zo'n 10 meter breed en we konden er niet omheen. Dus ja, dan maar schoenen uit en pootje badend erdoorheen. Daar hadden we misschien wat beter over na moeten denken...
Halverwege schoot ineens een stringray voor de voeten van Jeroen weg, terwijl we langzaam aan het oversteken waren. Binnen een seconde stonden we aan de andere kant!
Achteraf hoorde we van een meisje bij wie een sting ray door de voet had gestoken en 6 weken moest herstellen. Daar waren we goed weg gekomen en we gaan nog iets beter opletten de volgende keer. Een stok om eerst te poken waar we gaan stappen is een goed idee.
Rond 15:00 kwamen we terug en checkte in in onze dorm waar ook twee Duitsers sliepen. Die hadden natuurlijk al de normale bedden gekozen dus wij sliepen in stapelbedden.
Om 19:30 gingen we naar buiten in het donker voor onze nightwalk door het regenwoud. Daar waren we best zenuwachtig over, omdat 90% van de dieren in het regenwoud nachtdieren zijn.
We hadden een oudere dame die al lang op het eiland woonde als gids, die ons met veel humor door het regenwoud leidde. Ze vertelde dat de makers van de film Avatar hiernaartoe waren gekomen voor inspiratie. Na een poosje zagen we waarom. Een compleet lichtgevende boomstam voor ons toen we ons lampen uitdeden omgeven met vuurvliegjes (wat eigenlijk torren zijn, met een chemische kont). Daarnaast hebben we nog verschillende spinnen en hagedissen gezien. Een kikker en iemand anders zag nog een bandicoot en een wegvluchtende extreem giftige centipede. (Duizendpoot).
Was een hele ervaring, maar een stuk minder eng dan we in eerste instantie dachten.
Daarna gingen we slapen en de volgende dag zouden we om 13:45u opgehaald worden, maar de checkout was om 10:00. Beetje jammer dat dat niet goed aansloot. We hebben de tijd doorgebracht met lezen en snoozen..
Die ochtend kregen we nog een croccruise. We hebben er 2 gezien in totaal, verder was het een mooi boottochtje door het regenwoud.
Daarna terug naar Cairns waar we naar een ander hostel werden gebracht. Morgen naar Mission beach